På tilgrisede stier

Dette bildet ble tatt ved Lelangen sist sommer. Det er bare ett eksempel på hva du møter av fremmedelementer når du beveger deg inn i marka.

Finnemarka paa langs09 060

Gatene i byen anses av mange som en eneste stor søppeldynge. Det er ikke greit, men i byen fins alle typer folk og noen er dessverre forsøplende idioter. Beklageligvis hender det at disse tankeløse forviller seg inn i skogen.

Vi synes det er et trist syn hver gang vi ser flasker, plastemballasje og hermetikkbokser ute i naturen. Søppelet vi finner ligger stort sett inntil et par timers gange fra en bilvei. Når du beveger deg lenger unna en parkeringsplass finner du derimot ren natur. Vi liker å tro det er fordi ekte friluftsmennesker ikke slenger fra seg avfallet sitt, men pakker smart og tar med seg emballasjen hjem igjen.

Se på bildet over. De som har rastet her har ikke skjønt noe om hvordan du ter deg i naturen. Så inn i granskauen skuffende.

Når du forlater en leirplass skal det ikke være mulig for andre å se at du har vært der.

Vi trives best på gjengrodde stier.

– God tur!

Finnemarka tvers 018

2 tanker om “På tilgrisede stier

  1. Helt på sin plass. Har dessverre møtt på alt for mange nedgrisede og -forsøplede leirplasser. Åpenbart at buksevann er for lite benyttet.

  2. Tilbaketråkk: Kanoidyll på Fjorda « Inn i granskauen

Legg igjen en kommentar