Ute en vinternatt

Vi klarte ikke å vente til våren, vi måtte ut på tur. I ettertid tenker vi at det var greit å ikke vite på forhånd at værvarselet feilet. Det ble nemlig en kald natt i Finnemarka.

Vi erfarte at skiutstyret oppfører seg annerledes med den ekstra tyngden overnattingsutstyr gir, og at granbarkvister under teltet ikke kompenserer for en tresesongs sovepose.

I knallvær med ski på beina startet vi på Eggevollen i Lier og la opp til en kosetur, med pølsebål under stjernehimmelen på selveste lørdagskvelden.

Som så mange ganger før ble vi slått av hvor vakker og variert Finnemarka er, og hvor heldige vi er som har den så nær. Det var godt å kjenne seg igjen og oppleve vinterterrenget også. Kaos og Frydil var ivrige i sporet, så det ble litt knall og fall i nedoverbakkene. Etter noen timer i løypene med svette, utsikt over et islagt Glitre og sol i ansiktet, varm lunsj og litt blodslit mot slutten, fulgte vi en scooterløype med harespor på kryss og tvers over Korpåsen og Gampåsen i skumringen, tilbake til Lelangen.


Vi byttet ut skiene med truger, og slo leir.

Kaldt kaldt kaldt!

Natta var lang og kulda satte inn, men en viktig del av det vi setter så stor pris på med friluftslivet er nettopp utfordringene vi møter. Det er fint å få testet formen, og å oppleve litt håpløse situasjoner som vi løser med positiv turmentalitet. Dessuten hadde vi uflaks med værvarslet, så en mildere vinternatt med samme utstyret vil vi ikke utelukke.

vintercamp2010 006

Småkjølig. Da vi la oss viste gradestokken 10 minusgrader inne i teltet. Utover natta ble det i grunn bare kaldere (dårlig bildekvalitet på grunn av frostrøyk? Nei, er nok kondensen i kameraet).

vintercamp2010003_thumb

Når soveposen har ropt på selskap fra boden hele vinteren er det lett å glemme at den er tresesongs..

vintercamp2010 021

Kaos og Frydil

img_3941

Ut på ski – like blid!

vintercamp2010 027

På søndag var det bare å pakke sammen og gå slalom mellom småbarnsfamiliene på Eiksetra ned til Eggevollen igjen. Der ble vi hentet, og vi fikk drikkevann som ikke var frossent og løfter om varmekabler og rødvin.

Oppsummert kan vi si at vi hadde en fin, men litt for kald tur. Innkjøp av vintersovepose blir ikke prioritert med det første, så vi vil nok fortsette å holde oss til dagsturer i de kaldeste periodene. Men:

Bonusen er at vi med hånden på hjertet heretter kan si at vi har vært ute en vinternatt før!

8 tanker om “Ute en vinternatt

 1. Fin rapport fra en vinternatt. Tøft å ta utfordringen med overnatting ute i skogen i kulda. Når det gjelder utstyret er det vel en grei erfaring å dele at overnattingsturer vinterstid krever litt ekstra. «Monsen-stil» gapahuk med bål hele natta hadde nok vært minst like varmt når soveposen ikke er vintertype.

  Ellers er det godt å høre at det ikke bare er jeg som får problem i utkjøringene når hjelpsomme hunder trår til.

  Jeg ser fram til neste turrapport!

  Nils

 2. Hei Mette og Linn Kristin

  Er imponert over at dere gjennomførte turen med overnatting i så mange minus (brrrr)

  Likevel er det ein del av meg som gjerne ville vore med hehe, bra rapportering mao:)

  Gler meg til å høyre om fleire turar utover våren!!

  Asbjørg

 3. Takk for fine kommentarer! Nå er våren rett rundt hjørnet (selv om det faktisk snør i dag) og det begynner å krible skikkelig i kroppen – tenk for noen flotte måneder vi har foran oss nå!

  Vi gleder oss utrolig til alle turene vi skal ha i Finnemarka utover våren og sommeren. Det blir deilig å legge seg god og varm og ikke fryse om natta:-)

  Mette og Linn Kristin

 4. Tilbaketråkk: En himmel full av stjerner… « Inn i granskauen

 5. Tilbaketråkk: Om å ligge ute en vinternatt « Inn i granskauen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s