Perler på en sti

I juni er det viktig for oss å være mest mulig ute i skogen. Det er starten på sommeren og alt det herlige vi har sett fram til så lenge, fisken er aktiv, været er bra og skogen syder av lyder og liv.

Den første junihelgen skulle vi inn med litt forsyninger til Andreas, som da var midt i en 14-dagers tur i Finnemarka. Avtalen var å treffe ham ved Dammyrdammen fredag kveld, dele leirplass den natten og gå hver vår vei igjen lørdag. Ruta ble derfor planlagt med det som utgangspunkt.

Vi har aldri vært ved Dammyrdammen før og fikk derfor en positiv overraskelse da vi kom fram. Dette var utsikten vår fredag kveld:

mai2010 142

For Linn Kristin var det selvsagt kjærkomment å treffe Andreas den ene dagen i løpet av hans månedslange ekspedisjon i friluft. Han satte pris på Mettes hjemmelagde gryterett og bananbrød, den ene fredagspilsen vi hadde med og litt sjokolade til den neste uka ute i naturen.

Lørdag våknet vi til sol og vind. Andreas skulle i retning Hovlandsfjellet, mens vi jentene fulgte Tverrelva nordover. Da vi traff den blåmerkede stien som går på tvers av marka tok vi østover mot Lier. Denne stien er vi så glad i, ruta er full av naturperler og du må stoppe opp rett som det er og bare nyte! Lyngtepper, småbjørk og luftig utsyn over uberørt natur mater sansene.

Lørdag kveld tilbragte vi ved Damtjern i mai2010 166Øverskogen. Mette fikk sin første ørret på ny fiskestang og ble særdeles fornøyd. Ellers var det som vanlig god underholdning å observere de firbente Frydil og Kaos mens vi fisket – hvert kast er like spennende, og får vi fisk er det armer og bein, haler og poter i et kaotisk virvar.

Søndag ble planen om å finne Trolldalen sørover mot Kanada brått endret, da en sort huggorm sørget for dramatiske og slitsomme opplevelser. Men det er en egen historie:-)

Noen flere bilder fra turen:

mai2010 146 mai2010 167

mai2010 189 mai2010 185

2 tanker om “Perler på en sti

  1. ツ Villmarkens døtre! Artig å stadig vekk lese om turene deres! Stå på! Sommeren er lang ツ

    ツ Team Oliver ツ

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s