En sommerdag langs Strømsåsrunden

IMG_4252Sørmarka i Drammen er vårt nærmiljø, og vi bruker den til trening og dagsturer hele året. Til nå har vi ikke vært klar over hvor flott Srømsåsrunden er. Den blåmerkede løypa går på kryss og tvers av lysløypa og er rundt 15 km lang. Vi startet på Hyllåsen med kart og kamera og fikk oss en flott joggetur gjennom variert terreng med utsiktspunkter og lokalhistorie. IMG_4231

Strømsåsrunden har flere mulige utgangspunkter enn Hyyllåsen på Konnerud,  som Drafnkollen på Austad, Galterud skole og Mæhlen i Skoger. Den går i sløyfer og krysser lysløypa flere steder slik at det fint går an å gå bare deler av den. Vi oppdaget stier som går parallelt med lysløypa, som vi kommer til bruke fremover i stedet for å jogge i lysløypa. For oss var Strømsåsrunden en fin måte å bli kjent i nærmiljøet på. Den er veldig godt merket, men vi tok med kart. Det kan kjøpes av Turistforeningen.

Noen høydepunkter på turen:

Drammens geografiske midtpunkt ligger her, “midt i byen” noen kilometer fra torget, på Hyllåsen på Konnerud.

Strømsåsrunden går over branntomta, hvor det var skogbrann for to år siden. Området er nå interessant både for skog- og naturforvaltning og turgåere. En tåkete kveld kan det være trolsk stemning der oppe.. Men ved de svarte røttene er det frodig med blomster og busker. 

bilde1  bilde2

Byveien ble i gamledager brukt av bygdefolket som transportvei mellom Skoger og Drammen.

På turen lærte vi litt lokalhistorie, blant annet om gruvedriften på Konnerud.

bilde3 bilde4

Løypa går innom Risdalstårnet, som gir et fantastisk skue! Her har vi vært flere ganger tidligere, og vi anbefaler en tur opp hit. Fra toppen er det utsikt i alle himmelretninger, og sikteskivene (nye i år) angir avstanden til åser, topper og steder.

IMG_4229

Sikteskivene viser avstand og retning til både nære og fjerne steder:

IMG_4219

Broen langs Austadtjern er sjarmerende:

IMG_4253

Ønsker du ikke å ta hele Strømsåsrunden på én gang er det fint å ta en sløyfe om gangen. GOD TUR!

IMG_4247

Du kan se hvor Strømsåsrunden går i kartet vi har tegnet i Google maps. For å se stier og nøyaktig rute anbefaler vi orienteringskartet “Strømsåsrunden” i 1:10000, som du får kjøpt hos DOT.

5 tanker om “En sommerdag langs Strømsåsrunden

 1. Heisann!
  Endelig noen andre jenter som liker å fly Strømsåsen rundt. Jeg er i Strømsåsen 2-3 ganger hver eneste uke, og i forrige uke plukket jeg kurven full av kantarell:))

  Elsker den åsen, dere skal se vi løper hverandre en vakker dag. Tusen takk for fin blogg!

 2. Tusen takk for koselig melding, Inger (så vakkert etternavn!).

  Her er det ferietid, så jeg leste kommentaren først nå. Herlig med kantareller! Vi prøver å legge inn noen soppturer vi også, dvs at Mette er ivrig mens jeg henger meg på innimellom.

  Skal ikke se bort fra at våre veier krysses på en eller annen sti i løpet av høsten, når du også bruker Strømsåsen ofte. Gi et hint hvis du kjenner oss igjen fra bildet, da:-)

  Ha en flott uke!

  Linn Kristin

 3. Hei. Kunne dere hjelpe meg med å finne risdalstårnet. har gjort et forsøk, og bommet. Ønsker å gå fra Galterud og inn til Hellashytta. Fant lite eller ingen skilting. Takker for tips. Øystein

  • Hei Øystein!
   Når du går til Hellashytta fra Galterud, fortsetter du på grusveien forbi hytta. Du går over brua ved den lille bekken rett etter hytta, deretter opp en bratt bakke, etterfulgt av en kortere bratt bakke. Da er det bare noen meter til det går en sti inn til venstre. Denne stien tror jeg er merket, og fører deg til tårnet.

   Jeg skal gå på grusveien oppover der fk onsdag kveld, og sjekker om det er noe skilt/merke der du skal ta av. Kommer tilbake med forhåpentligvis litt bedre forklaring:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s