Derfor bør du droppe lysløypa

Om sommeren kan du gå i dagevis i marka uten å møte folk. Vel og merke hvis du holder deg et stykke unna parkeringsplasser og nystekte vafler.

Om vinteren fører snødekket til at vi går vi i flokk. Løypekjørerne gjør en fantastisk jobb og sørger for at du kan lange ut på ski i lysløypene, kilometer etter kilometer. På turen treffer du både trivelige turfolk, ivrige mosjonister og en og annen småsint herre i kondomdress. Det er fint med tilrettelagte forhold, men også deilig å oppleve å ha marka for seg selv. Da må du ut av lysløypa.

Vi anbefaler stitråkking. Opplev en deilig vintertur i naturen der løypemaskiner og kondomdresser ikke eksisterer. Overalt i marka er det andre folk og dyr som har trasket før deg og dermed brøytet vei.IMG_5735

Slik får du marka for deg selv: La skiene være igjen hjemme og ta på deg fjellstøvler eller andre grove tursko. Følg lysløypa til du ser en sti ta av inn i skogen – det går stier overalt. Så er det bare å traske av gårde og nyte naturen, ta av på nye stier og tråkke opp flere. Er du ekstra heldig møter du en av de firbente som bor i skogen også.

God tur!

Bilder fra noen av stiturene våre i vinter:

Bilder fra iPhone4 036

Bilder fra iPhone4 059Bilder fra iPhone4 019IMG_5758

Bilder fra iPhone4 065Bilder fra iPhone4 072

Bilder fra iPhone4 012

2 tanker om “Derfor bør du droppe lysløypa

  1. Truger er også et godt alternativ til ski. Kombinert med hodelykt gir det gode turmuligheter hele døgnet 🙂 Kanskje kan man faktisk oppleve stjernehimmel ved tettbygde strøk, f.eks i drammensmarka 🙂

  2. Ja, helt enig. Trugeturer er herlig! Og ekstra spennende å gå i mørket med hodelykt (særlig når en er bittelitt mørkeredd:-)

    Linn Kristin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s