Årets første kanotur (tidelibom)

Linn Kristin: Fiske- og kanosesongen starter der isen forsvinner først. Det er ofte i den lavtliggende skogen i Hurum.

Siden vinteren ble kort og varmegradene kom raskt, var det naturlig å tenke at vårsesongen kunne begynne tidligere enn vanlig. Skjærtorsdag kjørte Andreas og jeg til Røskestadvannet i Hurum for å sjekke om isen var gått. Vi var såpass sikre at fiskekort ble kjøpt underveis, og vi fikk heldigvis nyte synet av isfritt skogstjern og kjenne på følelsen av årets første kast med fiskestanga.

1. påskedag var vi tilbake ved vannet. Denne gang med utstyr til det vi trodde ville bli årets første vårnatt i skogen. Jeg frydet meg ved tanken på å ha sesongens siste natt i den varme vintersoveposen min, og den ble faktisk god å ha!

iphone-april2012 081

Vi hadde kraftig motvind over Røskestadvannet, men god tid. Det var herlig å sitte i kanoen igjen, herlig å dra på tur med fiskestang. Vi slo leir mellom noen trær, i le for den sure vinden. Kveldens middag var oksekjøtt, løk og paprika i marinade, skåret opp hjemme og stekt på stormkjøkkenet med litt smør. Enkel og god turmat.

iphone-april2012 060

Det ble en kort kveld utendørs på grunn av vinden og temperaturen – det var for tørt til at vi kunne fyre opp et varmende bål. Faktisk var jeg takknemlig for at jeg hadde tatt med vinterposen, og ikke blitt fristet til å stue den bakerst i boden riktig ennå.

Morgenen etter våknet vi til regn:

iphone-april2012 061

Men Andreas kunne fortelle at det var sludd. Lykken da er å ha en kjæreste som gjør det som skal til for å kunne servere fersk kokekaffe på “senga”:-)

iphone-april2012 066

Sludd ble raskt til snø, så årets første vårtur ble litt vinterlig likevel. Men det var skjønt å få tatt en kanotur igjen, og vi koste oss som vanlig. Og Ally holdt koken.

iphone-april2012 072

iphone-april2012 056

iphone-april2012 076

iphone-april2012 073

 

iphone-april2012 068

P.S: Hvor Mette er for tiden? Hun gir omsorg til et framtidig nytt Inn i granskauen-medlem – i skrivende stund fire uker gammel – og drømmer om alle turene hun snart skal på:-)

God tur!

8 tanker om “Årets første kanotur (tidelibom)

 1. Så utrolig fin blogg dere har, takk for deling av mange gode naturopplevelser! Har dere noen råtips for en familie på fem ift fine overnattingssteder? Vi kan godt gå litt, og kano har vi også.

  • For en koselig tilbakemelding å få, Andrea. Tusen takk! Jeg har mange overnattingssteder jeg gjerne anbefaler. Hvor bor dere? Buskerud?

   Hilsen Linn Kristin

   • Hei. Sorry, litt treig her. Ja, vi bor i Lier. Er relativt aktive og har vært mye i marka og langs Oslofjorden. Leiter fremdeles etter et skikkelig fint teltområde som vi ikke må streve sånn altfor mye for å komme til. Ungene er snart 6 og 7 år, og godt vant til å være mye ute, men med mye oppakning er det greit ikke å slite seg helt ut. Må jo ha krefter til kos også:)

   • Hei Andrea!
    Dammyrdammen i Lier er lett tilgjengelig med en kort spasertur fra Kanada og er et flott skogstjern å telte ved. Les om vår erfaring i Perler på en sti. Ellers er Fjorda verdt å utforske med kano. Fortsatt god tur-sommer!

    Hilsen Mette.

 2. Et par andre favoritter når en ikke ønsker å gå for langt til leirplassen, er å kjøre til Urdevann i Nedre Eiker, parkere der og traske inn til Vrangla. Der er det bra fiske og flere fine leirplasser rundt vannet. Før kunne en ta kanoen og campe på en øy som ligger der, men nå er det ikke lenger lov å padle i Vrangla.

  Hvis en kjører til Solvang ved Eiksetra er det fint å gå til Lelangen og finne et sted å campe, der ikke stien går helt ned til vannet (omtrent midt på vannet pleier vi å gå fra stien og ned til vannet, da får dere vært for dere selv).

  Hvis dere ikke har prøvd det allerede, ta med kanoen og parker på plassen ved Solvang, dra med dere kanoen opp til Løken. Derfra padler dere ut til Vrangen, og finner en halvøy skrått mot venstre når dere er ute på Vrangen og har Løken i ryggen. Et fint og usjenert leirsted, fint å bade og fint å fiske.

  Håper dere har en fin tursesong!

  Hilsen Linn Kristin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s