Kom mai, du skjønne, ville

Den firbente sto for redningsaksjonen da soveposen havnet i vannet. Teltturen i Finnemarka sist helg bød på mye vær og varierte opplevelser.

Lørdag formiddag: Vårsol mellom furutoppene, tepper av hvitveis dekker skogbunnen. Fuglene synger sine vakreste triller og en og annen sommerfugl flagrer forbi. Noen timer senere: Sludden pisker innunder hetta og snøen legger seg som dun på lyngen. Sur vind får plussgrader til å kjennes kalde og regnet sildrer ned.

Vi har latt oss lure av våren før; dratt av gårde med sommersovepose og uten varme votter og lue. Kommet hjem igjen en god del erfaringer rikere. Ved Vrangen sist helg fikk vi bruk for alt vi hadde med oss av klær og utstyr.

iphone-140515 063[3]

Innigranskauen-jentene på tur! Bloggen har ligget i dvale lenge, selv om vi definitivt ikke har sluttet med friluftsliv. Nå tenker vi å vekke den lille turbloggen vår igjen.

Vi startet ved Solvang, gikk opp til Løken og derfra på blåmerket sti langs hele Vrangen. Der slo vi leir ved enden av vannet. Langs stien var det grønt og skjønt i gammel skog. Det var deilig å komme seg på tur med full oppakning på ryggen igjen.

iphone-140515 010

Siden vi ikke gikk så langt før vi slo leir, rakk vi en tur i området om ettermiddagen. Vrangen er et spennende vann med mange kriker og kroker, og med mulighet for flott utsikt.

iphone-140515 047

Det var varslet mye nedbør utover ettermiddagen, kvelden og natta. Værmeldingen traff blink, så det tok ikke lang tid før vi søkte ly under den uunnværlige tarpen. Vi hadde planer om å få ørret til kvelds, men det kunne vi se langt etter.

iphone-140515 073

Regnet gikk over til sludd, og dagen etter våknet vi til nysnø. Og sol! Men det var fortsatt kraftig vind, og da vi skulle pakke ned utstyret blåste den ene soveposen ut i vannet. Ingen av oss var spesielt fristet av badetemperaturen, så vi måtte be vår apporterende bestevenn om hjelp.


apport2

Når matmor roper «apport» er det bare å hive seg ut i det våte element.

Sånn skal det gjøres! Det vanket selvsagt store mengder ros og en real godbit etterpå.

Med full kontroll over soveposer og annet utstyr, ble det en perfekt søndagsfrokost.

iphone-140515 090

Noe av det beste med å overnatte ute, er synet som møter deg når du våkner..

iphone-140515 079

Vi hadde avtalt å møte mamma ved Løken søndag ettermiddag. Det ble en hyggelig avslutning på turen, med lunsj, en god prat og blomsterplukking på vei tilbake til Solvang.

Vi opplevde særdeles lokale variasjoner i hvor langt våren var kommet. Bildene nedenfor er tatt på søndag. Ved Vrangen var det nysnø og stort sett bare knopper på hvitveisen. Ved Løken, en drøy halvtime unna, var det grønn skogsbunn og tepper av hvitveis overalt.

iphone-140515 151

iphone-140515 189

Vi ønsker alle en flott vår videre. God tur!

iphone-140515 030

2 tanker om “Kom mai, du skjønne, ville

  1. Wow, det får’n si. Om dere trenger en ytterligere turkamerat er jeg med! Det så og hørtes veldig bra ut!

  2. Ååååå fant akkurat denne bloggen også er det ett år siden den ble oppdatert! 😦 Mere blogg!! Eller har dere byttet format? Kan jeg følge dere på instagram kanskje?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s