Kanoidyll på Fjorda

Mette: Med fiskestenger og stormkjøkken dro Anders, Frydil og jeg til padleeldoradoet Fjorda i Gran kommune. Vi skulle prøve friluftslivet i kano..

IMG_4894

..og det ga mersmak!

Vi pakket etter yr.nos melding om variert sommervær, sjekket kjøreruta, og dro innom DNT-butikken i Drammen hvor vi kjøpte kanokart til medlemspris.

Kano, padleårer, flytevester og fiskekort ble vi utsyrt med av Vestland kanoutleie da vi kom frem. Frydil ble sjeleglad av å slippe ut av varm bil, men desto mer bekymra da hun ble beordret opp i en kano..

IMG_4869 IMG_4920

Fjorda er et vakkert naturområde av flott barskog med blåbærlyng og svaberg ned mot glitrende ørretvann. Vi padlet gjennom siv langs holmene og over bølger mellom øyene.

IMG_4878

Turen begynte idyllisk med utsikter for bading, fisking og kos i flere dager. Det var deilig å nyte naturen og sommersola flytende på vannet.

Les også: Kongelig nasjonaldag

IMG_4908 IMG_4942

Anders fikk innviet ny slukstang med noen munnfuller ørret. Det er en del fisk IMG_4931i fjorda, og vi observerte mange vak og jaktet på ørret til vi måtte innse at kvelden var over og at insekter tydelgvis var mer fristende på fiskens kveldsmeny enn slukene våre. Sola gikk ned og månen stod opp, og mens vi sov søtt gjennom sommernatta skiftet været..

Lyden av regnet som sildrer og trommer mot teltduken er ett av friluftlivets mange sjarmerende opplevelser. Å padle i kano i øsende regn føltes derimot mer vått enn sjarmerende, og da vinden røsket litt for mye tak i kanoen og krusningene på vannet lignet mer på bølger, benyttet vi muligheten til bålkos og luft og kjærlighet under tarpen.

IMG_4971IMG_4979

Innsjøen Fjorda og området rundt er tilrettelagt for friluftsliv og godt ivaretatt. Av Vestland kanoutleie fikk vi kart over teltplasser med utedo og bålplass. I området er det forbudt å hogge av skogen til bålved, og til gjengjeld er det tillatt å fyre opp medbrakt ved på enkelte bålplasser. Dette gjør kanoferie tilgjengelig for mange, blant annet familier og turister. Men fordi området er så stort møtte vi ingen andre. Til vår overraskelse var området fritt for søppel og rester fra andre padleentusiaster. Les hva innigranskauen mener om søppel i naturen her.

IMG_4924

Det var flott å nyte ren natur og føle at vi var i villmarken på Fjorda.

IMG_4909

På kanotur er det muligheter for å ha med mer og tyngre bagasje enn på fottur. Vi kunne fint hatt med feltsenger, lavvo, røykovn til ørreten og hundekurven til Frydil. Det hadde vi ikke, og vi savnet ingen av delene. Men det var en fin erfaring å oppdage en type friluftsliv som er så behagelig og burde være tilgjengelig for de fleste.

IMG_4899 IMG_4992

En tanke om “Kanoidyll på Fjorda

  1. Det er fint på fjorda! Anbefaler også skogen nordover på åsen mellom Randsfjorden og begnadalen. Helt opp til Tonsåsen. Der blir man ikke mye forstyrra av andre mennesker. Men kan treffe mange små og store dyr og fugler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s